Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??

Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Brödsnurror

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??

Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Brödsnurror

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)