Margaretas snabbakade fiberbröd
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Margaretas snabbakade fiberbröd

3.5 (2 betyg)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 st
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 msk salt
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.

  2. 2

    Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Sofi

    I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

  • susanne

    söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??