Margaretas snabbakade fiberbröd

Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??

Margaretas snabbakade fiberbröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??