Marängsviss med hallon och kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (20 betyg)

Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kolasås:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk honung
  • 1 msk smör
  • Sviss:
  • 1 dl vispgrädde
  • 60 g maräng
  • 0.5 liter jordgubbsglass
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strössel (valfri garnering)

Gör så här

  1. <br><b>Kolasås
  2. Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.

Svissa ihop

  1. Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



camilla

2011-12-19

länken glassbomb funkar inte

Liknande recept

Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Kolasås:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk honung
  • 1 msk smör
  • Sviss:
  • 1 dl vispgrädde
  • 60 g maräng
  • 0.5 liter jordgubbsglass
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strössel (valfri garnering)

Marängsviss med hallon och kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (20 betyg)

Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <br><b>Kolasås
  2. Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.

Svissa ihop

  1. Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



camilla

2011-12-19

länken glassbomb funkar inte

Liknande recept

Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)