Marängsviss med hallon och kolasås

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kolasås:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk honung
  • 1 msk smör
  • Sviss:
  • 1 dl vispgrädde
  • 60 g maräng
  • 0.5 liter jordgubbsglass
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strössel (valfri garnering)

Gör så här

  1. <br><b>Kolasås
  2. Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.

Svissa ihop

  1. Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



camilla

2011-12-19

länken glassbomb funkar inte

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Saffranskladdkaka

(27)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Yoghurtbunke

(16)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)
10 st
  • Kolasås:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk honung
  • 1 msk smör
  • Sviss:
  • 1 dl vispgrädde
  • 60 g maräng
  • 0.5 liter jordgubbsglass
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strössel (valfri garnering)

Marängsviss med hallon och kolasås

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <br><b>Kolasås
  2. Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.

Svissa ihop

  1. Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



camilla

2011-12-19

länken glassbomb funkar inte

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Saffranskladdkaka

(27)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Yoghurtbunke

(16)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies