Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott

Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Marängsviss är en favoritdessert, och den här är faktiskt extra god, men kakor och frysta bär. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • maränger
  • 3 dl vispgrädde, fluffigt vispad
  • valfria kakor
  • Chokladkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Bärkompott
  • 250 g frysta bär, t ex sommarbär
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Chokladkolasås: Koka upp alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör ner vaniljsockret och låt svalna.

Bärkompott:

  1. Värm bären i en kastrull tillsammans med sockret tills bären är tinade och sockret smält.
  2. Skeda upp glass och vispad grädde i småskålar eller en stor, toppa med maränger, ev krossade kakor och skeda på kompotten. Ringla över sås och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-03-01

Mycket god och lättlagad chokladkolasås

Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 liter vaniljglass
  • maränger
  • 3 dl vispgrädde, fluffigt vispad
  • valfria kakor
  • Chokladkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Bärkompott
  • 250 g frysta bär, t ex sommarbär
  • 2 msk socker

Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Marängsviss är en favoritdessert, och den här är faktiskt extra god, men kakor och frysta bär. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Chokladkolasås: Koka upp alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör ner vaniljsockret och låt svalna.

Bärkompott:

  1. Värm bären i en kastrull tillsammans med sockret tills bären är tinade och sockret smält.
  2. Skeda upp glass och vispad grädde i småskålar eller en stor, toppa med maränger, ev krossade kakor och skeda på kompotten. Ringla över sås och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-03-01

Mycket god och lättlagad chokladkolasås