Marängsviss grundrecept

Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiskt recept på marängsviss med glass, maränger, grädde, banan och hemgjord chokladsås. Passar på både barnkalas och som dessert.

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g maränger
  • 1 liter vaniljglass
  • 2 bananer, skivade
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Chokladsås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Toppingförslag
  • färska bär
  • färgglatt strössel
  • minimaränger
  • chokladrån

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.
  2. Vispa grädden. Varva glass, maränger, grädde, banan och chokladsås i en stor serveringsskål och strö över mandelspån. Toppa ev med några av toppingförslagen.
  3. Servera genast.

Tips

För en elegantare dessert: Servera i portionsskålar och toppa med färska bär!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marängsviss grundrecept
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g maränger
  • 1 liter vaniljglass
  • 2 bananer, skivade
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Chokladsås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Toppingförslag
  • färska bär
  • färgglatt strössel
  • minimaränger
  • chokladrån

Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiskt recept på marängsviss med glass, maränger, grädde, banan och hemgjord chokladsås. Passar på både barnkalas och som dessert.

Tillagningstid: 25 min
6 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.
  2. Vispa grädden. Varva glass, maränger, grädde, banan och chokladsås i en stor serveringsskål och strö över mandelspån. Toppa ev med några av toppingförslagen.
  3. Servera genast.

Tips

För en elegantare dessert: Servera i portionsskålar och toppa med färska bär!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!