Marängsviss grundrecept

Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiskt grundrecept på marängswiss. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar. En riktig drömdessert!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 st maränger
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 2 skivade bananer
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Gör chokladsåsen. Blanda socker, kakao och salt med hälften av vattnet och rör tills allt blandats. Rör i resten av vattnet, koka upp och koka tills såsen är tjock och blank, 5-10 minuter. Låt svalna eller kallna.
  2. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar.
  3. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Marängsviss grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 st maränger
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 2 skivade bananer
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiskt grundrecept på marängswiss. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar. En riktig drömdessert!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör chokladsåsen. Blanda socker, kakao och salt med hälften av vattnet och rör tills allt blandats. Rör i resten av vattnet, koka upp och koka tills såsen är tjock och blank, 5-10 minuter. Låt svalna eller kallna.
  2. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar.
  3. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)