Marängrulltårta

Marängrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Pinocchiotårta är klassisk tårta med sockerkaka och maräng. Detta recept bakas som en rulle istället och fylls med kompott, mascarpone och vispgrädde. Mums!

Tillagningstid: 1 timme + tid att svalna
Ugnstemperatur:150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Marängtäcke
  • 4 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl mandelspån
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rabarberkompott eller jordgubbssylt (recept på rabarberkompott hittar du här på Coop.se)
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smöroch socker poröst med elvisp.Tillsätt en äggula i taget undervispning och häll i mjölken.
  2. Blanda de torra ingrediensernaoch sikta ner i smeten. Rör om tillen jämn smet och bred ut den påen plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggvitorna med hälften avsockret till ett vitt skum. Tillsättresten av sockret och fortsätt vispatill en fast och glansig maräng. Bredmarängen över kaksmeten och ströpå mandelflarn. Grädda mitt i ugnen30 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Vispa ihop mascarponen medgrädde och vaniljsocker. Vänd kakanupp och ner så marängen hamnar påett nytt bakplåtspapper.
  5. Bred kompott eller sylt över hela kakan ochmascarponeblandningen ovanpå.Rulla ihop varsamt från långsidan tillen lång rulle. Servera ev med färskajordgubbar.

Tips

Du kan tavalfri sylteller mosadebär. Recept på rabarberkompott hittar du här på Coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-21

Hej Birgitta - du har förstås helt rätt i att det ska vara mandelspån och inget annat. Vi ska ändra detta i receptet. Men krossade mandelflarn blir säkert gott det också! :) Glad midsommar!

Birgitta

2021-06-21

Hej! Fråga: Det står att en ska ta 2 dl mandelflarn. "Flarn" är ju en kaka! Ska dessa krossas? Eller ska det vara mandelspån?

Coop

2020-06-23

Hej Agneta! Det ska vara 1,5 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Agneta

2020-06-21

Hur mycket socker ska det vara till den undre smeten.

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med vaniljsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläderbål med grape och jordgubbe

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(16)
Marängrulltårta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Marängtäcke
  • 4 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl mandelspån
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rabarberkompott eller jordgubbssylt (recept på rabarberkompott hittar du här på Coop.se)
  • färska jordgubbar

Marängrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Pinocchiotårta är klassisk tårta med sockerkaka och maräng. Detta recept bakas som en rulle istället och fylls med kompott, mascarpone och vispgrädde. Mums!

Tillagningstid: 1 timme + tid att svalna
Ugnstemperatur:150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smöroch socker poröst med elvisp.Tillsätt en äggula i taget undervispning och häll i mjölken.
  2. Blanda de torra ingrediensernaoch sikta ner i smeten. Rör om tillen jämn smet och bred ut den påen plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggvitorna med hälften avsockret till ett vitt skum. Tillsättresten av sockret och fortsätt vispatill en fast och glansig maräng. Bredmarängen över kaksmeten och ströpå mandelflarn. Grädda mitt i ugnen30 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Vispa ihop mascarponen medgrädde och vaniljsocker. Vänd kakanupp och ner så marängen hamnar påett nytt bakplåtspapper.
  5. Bred kompott eller sylt över hela kakan ochmascarponeblandningen ovanpå.Rulla ihop varsamt från långsidan tillen lång rulle. Servera ev med färskajordgubbar.

Tips

Du kan tavalfri sylteller mosadebär. Recept på rabarberkompott hittar du här på Coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-21

Hej Birgitta - du har förstås helt rätt i att det ska vara mandelspån och inget annat. Vi ska ändra detta i receptet. Men krossade mandelflarn blir säkert gott det också! :) Glad midsommar!

Birgitta

2021-06-21

Hej! Fråga: Det står att en ska ta 2 dl mandelflarn. "Flarn" är ju en kaka! Ska dessa krossas? Eller ska det vara mandelspån?

Coop

2020-06-23

Hej Agneta! Det ska vara 1,5 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Agneta

2020-06-21

Hur mycket socker ska det vara till den undre smeten.

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med vaniljsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläderbål med grape och jordgubbe

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(16)