Mangokyckling

Betyg (1-5):
3.4 (55 betyg)

Fruktig wok som smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g kycklingfiléer i strimlor
  • 1 msk olja
  • 150 g purjolök i sneda skivor
  • 1 tsk arrowrot eller majsena
  • 1 st apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 300 g skalad, urkärnad mango i skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Fräs kycklingen i omgångar i fettet i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs sedan purjon lätt. Rör ut mjölet med apelsinsaften blandad med så mycket vatten att det blir 1,5 dl. Häll det i pannan och blanda ner kyckling, apelsinskal, mangoskivor, salt och peppar och koka ett par minuter. Smaka av med mango chutney.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Thailändsk bowl

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Kycklinggryta med limeblad

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kycklingfiléer i strimlor
  • 1 msk olja
  • 150 g purjolök i sneda skivor
  • 1 tsk arrowrot eller majsena
  • 1 st apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 300 g skalad, urkärnad mango i skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk mango chutney

Mangokyckling

Betyg (1-5):
3.4 (55 betyg)

Fruktig wok som smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kycklingen i omgångar i fettet i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs sedan purjon lätt. Rör ut mjölet med apelsinsaften blandad med så mycket vatten att det blir 1,5 dl. Häll det i pannan och blanda ner kyckling, apelsinskal, mangoskivor, salt och peppar och koka ett par minuter. Smaka av med mango chutney.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Thailändsk bowl

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies