Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.05 (19 betyg)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Gör så här

  1. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-01-31

Ursmarrig och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.05 (19 betyg)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-01-31

Ursmarrig och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)