
Mandeltårta med choklad
Betyg (1-5):
En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g grovriven mandelmassa
- 4 ägg, delade i gulor och vitor
- 2 msk vetemjöl
- 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
- 150 g mörk blockchoklad
- Garnering:
- 1 dl valnötskärnor
- 0.5 apelsin, strimlat skal
Gör så här
- Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
- Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.
Liknande recept
Mandeltårta med choklad
Betyg (1-5):
En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
- Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-31
Ursmarrig och enkel att göra
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karin Borg
2020-01-31
Ursmarrig och enkel att göra