Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
1.81 (16 betyg)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Gör så här

  1. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Chokladdoppad ananas

(15)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Chokladtoppar

(3)

Citrusflarn

(4)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Vit chokladtryffel

(37)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
1.81 (16 betyg)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Chokladdoppad ananas

(15)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Chokladtoppar

(3)

Citrusflarn

(4)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Vit chokladtryffel

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies