
Mandelkubbar
Betyg (1-5):
Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
- 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
- 1.5 dl socker
- 2 tsk hjorthornssalt
- 7 bittermandlar finrivna eller 1 krm bittermandelarom
- 125 g smör, kallt
- 1 ägg
- 1.5 dl mjölk
- pärlsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
- Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
- Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
- Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
- Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
- Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.
Mandelkubbar
Betyg (1-5):
Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
- Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
- Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
- Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
- Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
- Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!