Mandelkubbar

Mandelkubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 7 bittermandlar finrivna eller 1 krm bittermandelarom
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
  2. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
  5. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
  6. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  7. Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Mandelkubbar
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 7 bittermandlar finrivna eller 1 krm bittermandelarom
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • pärlsocker

Mandelkubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
  2. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
  5. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
  6. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  7. Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)