Mandelkubbar

Mandelkubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
  • 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 7 bittermandlar finrivna eller 1 krm bittermandelarom
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
  2. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
  5. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
  6. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  7. Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelkubbar
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 7 bittermandlar finrivna eller 1 krm bittermandelarom
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • pärlsocker

Mandelkubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som innehåller bittermandel och toppas med pärlsocker. Perfekt att bjuda på till fikat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en skål.
  2. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägg, mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en ca 40 cm lång längd.
  5. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker.
  6. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  7. Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar. Godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!