Mandelkaka med nektariner

Mandelkaka med nektariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegansk mandelkaka med nektariner, så god sommarkaka som passar perfekt till fikat eller som efterrätt. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl kikärtsspad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 nektariner
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Vispa margarin och socker pösigt meden elvisp. Tillsätt kikärtsspadet och vispa lite till.
  2. Blanda ihop mjöl med vaniljsockeroch bakpulver. Rör ner tills det blir en jämn tjock smet. Smöra eller klä in en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
  3. Skär nektarinerna i tunna klyftor och tryck ner i smeten i ett fint mönster. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Det går bra att ta 1 äggistället för kikärtsspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Mandelkaka med nektariner
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 120 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl kikärtsspad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 nektariner
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker, till servering

Mandelkaka med nektariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegansk mandelkaka med nektariner, så god sommarkaka som passar perfekt till fikat eller som efterrätt. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa margarin och socker pösigt meden elvisp. Tillsätt kikärtsspadet och vispa lite till.
  2. Blanda ihop mjöl med vaniljsockeroch bakpulver. Rör ner tills det blir en jämn tjock smet. Smöra eller klä in en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
  3. Skär nektarinerna i tunna klyftor och tryck ner i smeten i ett fint mönster. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Det går bra att ta 1 äggistället för kikärtsspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)