Mandelkaka med körsbär

Mandelkaka med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En underbart god kaka i all sin enkelhet! Och väldigt lätt att göra, även i sommarstugan. Lika god kall.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk mortlad kardemumma
  • 175 g urkärnade körsbär
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda ihop mandelmassa, ägg, smör, mjöl och kardemumma med en elvisp.
  4. Häll smeten i formen och fördela körsbären på kakan. Grädda mitt i ugnen 30–35 min. Kakan kan gärna vara lite kladdig.

Till servering

  1. Servera ljummen med lättvispad grädde.

Tips

Den här kakan är jättegod även med andra bär.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monicka

2013-06-23

Jag använde frysta hallon och blåbär. Tiden i ugnen blev litet längre. Kakan blev mycket god och uppskattades av gästerna. Lättlagad!

Inger M

2013-06-21

Jag lade på björnbär och hallon och gjorde två kakor av en sats. Bra att ha i frysen!

Mandelkaka med körsbär
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk mortlad kardemumma
  • 175 g urkärnade körsbär
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde

Mandelkaka med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En underbart god kaka i all sin enkelhet! Och väldigt lätt att göra, även i sommarstugan. Lika god kall.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda ihop mandelmassa, ägg, smör, mjöl och kardemumma med en elvisp.
  4. Häll smeten i formen och fördela körsbären på kakan. Grädda mitt i ugnen 30–35 min. Kakan kan gärna vara lite kladdig.

Till servering

  1. Servera ljummen med lättvispad grädde.

Tips

Den här kakan är jättegod även med andra bär.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monicka

2013-06-23

Jag använde frysta hallon och blåbär. Tiden i ugnen blev litet längre. Kakan blev mycket god och uppskattades av gästerna. Lättlagad!

Inger M

2013-06-21

Jag lade på björnbär och hallon och gjorde två kakor av en sats. Bra att ha i frysen!