Mandel- och pistagekrokant

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandel- och pistagekrokant
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!