
Mandel- och pistagekrokant
Betyg (1-5):
Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.
Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
- 50 g smör
- 4 msk socker
- 2 msk sirap
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk kakao
- 1 msk grovhackad sötmandel
- 2 msk grovhackade pistagenötter
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
- Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar
Mandel- och pistagekrokant
Betyg (1-5):
Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.
Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Gör så här
- Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
- Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!