
Malvapudding
Betyg (1-5):
Saftig aprikoskaka som med fördel serveras varm, gärna med glass eller grädde. Malvapudding har holländskt ursprung men nuförtiden hittar man den vanligtvis bland efterrätterna på sydafrikanska menyer.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 2.5 dl florsocker
- 2 ägg
- 1 msk aprikospuré
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk smör eller margarin
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1.5 dl mjölk
- 1 msk färsk mynta
- 0.5 tsk salt
- Sås:
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 100 g smör eller margarin
- 1.5 dl socker
- 1.5 dl vatten
Gör så här
- Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.
Servering
Servera i tårtbitar med myntablad, färsk frukt eller fruktsallad och eventuellt grädde.
Liknande recept
Malvapudding
Betyg (1-5):
Saftig aprikoskaka som med fördel serveras varm, gärna med glass eller grädde. Malvapudding har holländskt ursprung men nuförtiden hittar man den vanligtvis bland efterrätterna på sydafrikanska menyer.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.
Servering
Servera i tårtbitar med myntablad, färsk frukt eller fruktsallad och eventuellt grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!