Malvapudding

Betyg (1-5):
2.52 (25 betyg)

Saftig aprikoskaka som med fördel serveras varm, gärna med glass eller grädde. Malvapudding har holländskt ursprung men nuförtiden hittar man den vanligtvis bland efterrätterna på sydafrikanska menyer.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk aprikospuré
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk färsk mynta
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

  1. Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.

Servering

Servera i tårtbitar med myntablad, färsk frukt eller fruktsallad och eventuellt grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Snabba marängbakelser

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Vit chokladtryffel

(37)

Cashewgräddglass med fikon

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk aprikospuré
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk färsk mynta
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Malvapudding

Betyg (1-5):
2.52 (25 betyg)

Saftig aprikoskaka som med fördel serveras varm, gärna med glass eller grädde. Malvapudding har holländskt ursprung men nuförtiden hittar man den vanligtvis bland efterrätterna på sydafrikanska menyer.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.

Servering

Servera i tårtbitar med myntablad, färsk frukt eller fruktsallad och eventuellt grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Snabba marängbakelser

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Vit chokladtryffel

(37)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies