Makaronilåda med skinka och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (17 betyg)

Makaronilåda fylld med skinka och grönkål, perfekt att laga när man har rester. Enkelt och supergott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl makaroner
  • 5 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 250 g julskinka, tärnad
  • 70 g färsk grönkål, riven i bitar
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, tomatpuré, vitlök, salt och chiliflakes.
  3. Tillsätt makaroner, skinka och grönkål och häll ner i en ugnssäker form. Toppa med riven ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min eller tills makaronilådan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-18

Till Urban Sandberg: Man vill att vätskan ska täcka allt så inte pastan blir hård. Grädde lite längre tid om det behövs. Lycka till! :)

Urban Sandberg

2021-01-15

En god rätt men mängden mjölk är väldigt fel! Det räcker med 3-4 dl annars stannar inte puddingen.

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Sparrisomelett i ugn

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl makaroner
  • 5 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 250 g julskinka, tärnad
  • 70 g färsk grönkål, riven i bitar
  • 3 dl riven ost

Makaronilåda med skinka och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (17 betyg)

Makaronilåda fylld med skinka och grönkål, perfekt att laga när man har rester. Enkelt och supergott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, tomatpuré, vitlök, salt och chiliflakes.
  3. Tillsätt makaroner, skinka och grönkål och häll ner i en ugnssäker form. Toppa med riven ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min eller tills makaronilådan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-18

Till Urban Sandberg: Man vill att vätskan ska täcka allt så inte pastan blir hård. Grädde lite längre tid om det behövs. Lycka till! :)

Urban Sandberg

2021-01-15

En god rätt men mängden mjölk är väldigt fel! Det räcker med 3-4 dl annars stannar inte puddingen.

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Sparrisomelett i ugn

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(11)