Makalösa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
60 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g margarin eller
  • smör
  • 1.5 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g korinter (ca 2 dl) eller
  • russin, delade

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och korinter eller russin och rör ner i smeten. Använd gärna matberedare, men arbeta då in korinter eller russin på bakbordet.
  2. Rulla 3 längder, dela dem i 20 bitar och rulla små bollar. Lägg dem glest på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, 20 brukar rymmas på en plåt. Tryck ut varje boll till en tunn kaka. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2017-09-26

Supergod och lätta att baka

Coop

2016-12-12

Till Anna-Greta: Ugnstemperaturen är 175º.

Anna-Greta

2016-12-12

Varför finns det inte någon temperatur angivelse på ugnen?

Carina

2012-09-30

Dem är ju så himla goda

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g margarin eller
  • smör
  • 1.5 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g korinter (ca 2 dl) eller
  • russin, delade

Makalösa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
60 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och korinter eller russin och rör ner i smeten. Använd gärna matberedare, men arbeta då in korinter eller russin på bakbordet.
  2. Rulla 3 längder, dela dem i 20 bitar och rulla små bollar. Lägg dem glest på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, 20 brukar rymmas på en plåt. Tryck ut varje boll till en tunn kaka. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2017-09-26

Supergod och lätta att baka

Coop

2016-12-12

Till Anna-Greta: Ugnstemperaturen är 175º.

Anna-Greta

2016-12-12

Varför finns det inte någon temperatur angivelse på ugnen?

Carina

2012-09-30

Dem är ju så himla goda

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)