Majsplättar med avokado-chimichurri
  • Tid 25 min

Majsplättar med avokado-chimichurri

4.25 (16 betyg)

Jättegott som del av en buffé, som julbordet ju verkligen är.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. 1

    Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sophie

    Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

  • S, Karlsson

    Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

  • Sven Persson

    Väldigt gott speciellt chimichurrin.