Avokadoröra på friterade rispapper

Avokadoröra på friterade rispapper

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastisk smakrik och god avokadoröra med nötter, lime och fisksås. Den krämiga röran serveras på frasigt friterat rispapper och blir en härlig start på middagen eller festen.

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
  • 3 rispappersblad
  • neutral olja, till fritering
  • Avokadoröra
  • 3 avokador
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl saltade cashewnötter, grovhackade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Bryt rispappersbladen i fyra bitar vardera. Hetta upp rikligt med olja (170-180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget.
  2. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur halvorna med en sked och tärna fint. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-19

Förvånansvärt enkelt och makalöst gott! Alla gäster älskade det. Och smidigt att servera som stående förrätt, då man kan fritera rispappret flera timmar innan.

Avokadoröra på friterade rispapper
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 rispappersblad
  • neutral olja, till fritering
  • Avokadoröra
  • 3 avokador
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl saltade cashewnötter, grovhackade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Avokadoröra på friterade rispapper

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastisk smakrik och god avokadoröra med nötter, lime och fisksås. Den krämiga röran serveras på frasigt friterat rispapper och blir en härlig start på middagen eller festen.

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Bryt rispappersbladen i fyra bitar vardera. Hetta upp rikligt med olja (170-180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget.
  2. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur halvorna med en sked och tärna fint. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-19

Förvånansvärt enkelt och makalöst gott! Alla gäster älskade det. Och smidigt att servera som stående förrätt, då man kan fritera rispappret flera timmar innan.