Majskyckling med rotfruktsrisotto

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Risotto:
  • 3 tärnade morot
  • 3 tärnade palsternackor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2.5 dl avorioris
  • 2.5 dl vitt vin
  • 7 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg cirka 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter.
  2. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
  3. Krydda kycklingen på båda sidorna. Hetta upp olja i en het panna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-11-21

Tärna gärna pyttelitet eller grovriv rotsakerna istället för att hacka dem för jämnare risotto. Hade inget vin hemma, tog vitvinsvinäger och mer vatten istället samt kompletterade med lite grönsaksfond. Jag gillade rätten mer än mina tonåringar.

yvonne pira

2013-09-16

gott

Majskyckling med rotfruktsrisotto
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Risotto:
  • 3 tärnade morot
  • 3 tärnade palsternackor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2.5 dl avorioris
  • 2.5 dl vitt vin
  • 7 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg cirka 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter.
  2. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
  3. Krydda kycklingen på båda sidorna. Hetta upp olja i en het panna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-11-21

Tärna gärna pyttelitet eller grovriv rotsakerna istället för att hacka dem för jämnare risotto. Hade inget vin hemma, tog vitvinsvinäger och mer vatten istället samt kompletterade med lite grönsaksfond. Jag gillade rätten mer än mina tonåringar.

yvonne pira

2013-09-16

gott