Majskyckling med pastagratäng

Majskyckling med pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika majskycklingfileér och pastagratäng på spenat och chèvre är en supergod kombo.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 majskycklingfiléer, med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning
  • 1 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk flingsalt
  • Pastagratäng
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre
  • Tomatsallad
  • 500 g tomater i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  2. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg.
  4. Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚.
  5. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-10-14

Riktigt gott! Gör det ofta och gäster vill alltid ha receptet

Majskyckling med pastagratäng
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 4 majskycklingfiléer, med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning
  • 1 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk flingsalt
  • Pastagratäng
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre
  • Tomatsallad
  • 500 g tomater i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 0.5 dl pumpakärnor

Majskyckling med pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika majskycklingfileér och pastagratäng på spenat och chèvre är en supergod kombo.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  2. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg.
  4. Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚.
  5. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-10-14

Riktigt gott! Gör det ofta och gäster vill alltid ha receptet