
Majskyckling med pastagratäng
Betyg (1-5):
Smakrika majskycklingfileér och pastagratäng på spenat och chèvre är en supergod kombo.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 majskycklingfiléer, med skinn
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar, nymalen
- olivolja, till stekning
- 1 kruka basilika, till servering
- 1 tsk flingsalt
- Pastagratäng
- 0.5 purjolök, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 400 g fryst bladspenat
- 2 krm riven muskot
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 250 g färska lasagneplattor
- 5 dl crème fraiche
- 150 g chèvre
- Tomatsallad
- 500 g tomater i olika färger
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk svartpeppar, nymalen
- 0.5 dl pumpakärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
- Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
- Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg.
- Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚.
- Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.
Liknande recept
Majskyckling med pastagratäng
Betyg (1-5):
Smakrika majskycklingfileér och pastagratäng på spenat och chèvre är en supergod kombo.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
- Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
- Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg.
- Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚.
- Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!