Majsfritters med rissallad

Majsfritters med rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frasiga vegetariska biffar med majs som passar både barn och vuxna i smaken, dessa serveras med en rissallad och en apelsin- och limedressing. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 30 min + tid för riset att kalna
4 portioner
  • 500 g frysta majskorn, tinade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 dl rismjöl
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Rissallad
  • 2 dl råris
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar eller 1 rödlök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 äpplen
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • Dressing
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 lime, pressad saft, eller 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk chilisås eller srirachasås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna helt. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Hacka paprika, lök och selleri grovt. Tärna äpplena. Blanda ris, grönsaker, äpple, dressing och jordnötter.

Majsfritters

  1. Mixa hälften av majsen slätt. Blanda den mixade majsen, de hela majskornen och resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma biffar av smeten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme 3–4 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med rissalladen.

Tips

Byt ut jordnötter mot rostade frön.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsfritters med rissallad
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g frysta majskorn, tinade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 dl rismjöl
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Rissallad
  • 2 dl råris
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar eller 1 rödlök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 äpplen
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • Dressing
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 lime, pressad saft, eller 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk chilisås eller srirachasås

Majsfritters med rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frasiga vegetariska biffar med majs som passar både barn och vuxna i smaken, dessa serveras med en rissallad och en apelsin- och limedressing. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 30 min + tid för riset att kalna
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna helt. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Hacka paprika, lök och selleri grovt. Tärna äpplena. Blanda ris, grönsaker, äpple, dressing och jordnötter.

Majsfritters

  1. Mixa hälften av majsen slätt. Blanda den mixade majsen, de hela majskornen och resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma biffar av smeten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme 3–4 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med rissalladen.

Tips

Byt ut jordnötter mot rostade frön.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!