Majonnäs - grundrecept

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 3 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur.
  2. Vispa ihop äggulor med senap, vinäger eller citronjuice.
  3. Tillsätt oljan droppvis under omrörning, Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt.
  4. Smaksätt gärna majonnäsen med wasabi, sriracha, soja eller parmesan.

Tips

Gör vegansk majonnäs: Blanda 3 msk kikärtsspad med 1 tsk dijonsenap och 1 tsk citronjuice. Mixa försiktigt i 2,5 dl rapsolja och smaka av med salt och peppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majonnäs - grundrecept
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 3 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur.
  2. Vispa ihop äggulor med senap, vinäger eller citronjuice.
  3. Tillsätt oljan droppvis under omrörning, Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt.
  4. Smaksätt gärna majonnäsen med wasabi, sriracha, soja eller parmesan.

Tips

Gör vegansk majonnäs: Blanda 3 msk kikärtsspad med 1 tsk dijonsenap och 1 tsk citronjuice. Mixa försiktigt i 2,5 dl rapsolja och smaka av med salt och peppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!