Majonnäs - grundrecept

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Majonnäs - grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)