
Majonnäs - grundrecept
Betyg (1-5):
Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!
Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 ägg, endast gulan
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
- 3 dl rapsolja
- 2 krm salt
Gör så här
- Alla ingredienser bör ha samma temperatur.
- Vispa ihop äggulor med senap, vinäger eller citronjuice.
- Tillsätt oljan droppvis under omrörning, Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt.
- Smaksätt gärna majonnäsen med wasabi, sriracha, soja eller parmesan.
Tips

Gör vegansk majonnäs: Blanda 3 msk kikärtsspad med 1 tsk dijonsenap och 1 tsk citronjuice. Mixa försiktigt i 2,5 dl rapsolja och smaka av med salt och peppar.
Majonnäs - grundrecept
Betyg (1-5):
Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!
Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Alla ingredienser bör ha samma temperatur.
- Vispa ihop äggulor med senap, vinäger eller citronjuice.
- Tillsätt oljan droppvis under omrörning, Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt.
- Smaksätt gärna majonnäsen med wasabi, sriracha, soja eller parmesan.
Tips

Gör vegansk majonnäs: Blanda 3 msk kikärtsspad med 1 tsk dijonsenap och 1 tsk citronjuice. Mixa försiktigt i 2,5 dl rapsolja och smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!