Madeleinekakor med saffran och pistasch

Madeleinekakor med saffran och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
  • 140 g rumsvarmt smör
  • 1 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
  2. Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
  4. Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
  5. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleinekakor med saffran och pistasch
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 140 g rumsvarmt smör
  • 1 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Madeleinekakor med saffran och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
  2. Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
  4. Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
  5. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!