
Madeleinekakor med saffran och pistasch
Betyg (1-5):
Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
- 140 g rumsvarmt smör
- 1 g saffran
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 ägg
- Garnering
- 150 g mörk choklad
- 1 dl pistagenötter, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
- Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
- Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
- Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
- Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.
Madeleinekakor med saffran och pistasch
Betyg (1-5):
Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
- Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
- Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
- Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
- Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!