Lyxiga jordgubbar i glas

Lyxiga jordgubbar i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 liter jordgubbar
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl socker
  • 200 g färskost
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 10 urgröpta passionsfrukter
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 100 g riven mandelmassa

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och dela i halvor eller skivor. Blanda vin och socker väl, häll över jordgubbarna och låt dra i minst 1 timme. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsocker. Rosta mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper i ugn i 10 minuter.
  2. Smula sönder massan. Smält aprikosmarmeladen i kastrull eller mikro och blanda i passionsfruktskärnorna. Hit kan du förbereda dagen innan.
  3. Fyll vinglas med jordgubbar och färskostgrädden, häll över passionsfruktsåsen och toppa med mandelmassan.

Tips

Lyxa till det! Byt ut vaniljsockret mot 1 ½ matsked florsocker och frön från 1 vaniljstång.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
Lyxiga jordgubbar i glas
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 liter jordgubbar
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl socker
  • 200 g färskost
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 10 urgröpta passionsfrukter
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 100 g riven mandelmassa

Lyxiga jordgubbar i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och dela i halvor eller skivor. Blanda vin och socker väl, häll över jordgubbarna och låt dra i minst 1 timme. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsocker. Rosta mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper i ugn i 10 minuter.
  2. Smula sönder massan. Smält aprikosmarmeladen i kastrull eller mikro och blanda i passionsfruktskärnorna. Hit kan du förbereda dagen innan.
  3. Fyll vinglas med jordgubbar och färskostgrädden, häll över passionsfruktsåsen och toppa med mandelmassan.

Tips

Lyxa till det! Byt ut vaniljsockret mot 1 ½ matsked florsocker och frön från 1 vaniljstång.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)