Lyxig räksoppa

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En len och smakrik soppa som serveras som förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 msk smör
  • 50 g hackad schalottenlök
  • 100 g hackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 500 g tinade räkor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ouzo
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk körvel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 50 g löjrom
  • kvistar av körvel

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök, selleri och tomatpuré någon minut. Tillsätt vatten och vin. Låt blandningen småkoka.
  2. Skala räkorna och spara skalen. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna. Lägg i räkskalen och låt dem fräsa cirka 5 minuter tills de är genomvarma.
  3. När pannan är riktigt het: Ta pannan från plattan och fläkten, häll på ouzo och tänd spriten. Se till att ha utrymme för eldslågorna. Låt spriten brinna ut, ställ tillbaka pannan på plattan.
  4. Häll den kokande soppbasen över skalen, tillsätt salt, peppar och körvel. Låt småkoka cirka 10 minuter. Sila, häll tillbaka soppan i kastrullen.
  5. Tillsätt grädden. Hetta upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och lägg i räkorna. Garnera med löjrom och körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(11)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Råraka med räkor

(7)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Räkor bloody mary style

(0)

Bloody Mary-musslor

(8)

Skaldjurssallad med ingefärs- och apelsindressing

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 msk smör
  • 50 g hackad schalottenlök
  • 100 g hackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 500 g tinade räkor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ouzo
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk körvel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 50 g löjrom
  • kvistar av körvel

Lyxig räksoppa

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En len och smakrik soppa som serveras som förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök, selleri och tomatpuré någon minut. Tillsätt vatten och vin. Låt blandningen småkoka.
  2. Skala räkorna och spara skalen. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna. Lägg i räkskalen och låt dem fräsa cirka 5 minuter tills de är genomvarma.
  3. När pannan är riktigt het: Ta pannan från plattan och fläkten, häll på ouzo och tänd spriten. Se till att ha utrymme för eldslågorna. Låt spriten brinna ut, ställ tillbaka pannan på plattan.
  4. Häll den kokande soppbasen över skalen, tillsätt salt, peppar och körvel. Låt småkoka cirka 10 minuter. Sila, häll tillbaka soppan i kastrullen.
  5. Tillsätt grädden. Hetta upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och lägg i räkorna. Garnera med löjrom och körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(11)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Råraka med räkor

(7)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Räkor bloody mary style

(0)

Bloody Mary-musslor

(8)

Skaldjurssallad med ingefärs- och apelsindressing

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies