Lyxig räksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

En len och smakrik soppa som serveras som förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 50 g hackad schalottenlök
  • 100 g hackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 500 g tinade räkor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ouzo
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk körvel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 50 g löjrom
  • kvistar av körvel

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök, selleri och tomatpuré någon minut. Tillsätt vatten och vin. Låt blandningen småkoka.
  2. Skala räkorna och spara skalen. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna. Lägg i räkskalen och låt dem fräsa cirka 5 minuter tills de är genomvarma.
  3. När pannan är riktigt het: Ta pannan från plattan och fläkten, häll på ouzo och tänd spriten. Se till att ha utrymme för eldslågorna. Låt spriten brinna ut, ställ tillbaka pannan på plattan.
  4. Häll den kokande soppbasen över skalen, tillsätt salt, peppar och körvel. Låt småkoka cirka 10 minuter. Sila, häll tillbaka soppan i kastrullen.
  5. Tillsätt grädden. Hetta upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och lägg i räkorna. Garnera med löjrom och körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 msk smör
  • 50 g hackad schalottenlök
  • 100 g hackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 500 g tinade räkor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ouzo
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk körvel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 50 g löjrom
  • kvistar av körvel

Lyxig räksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

En len och smakrik soppa som serveras som förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök, selleri och tomatpuré någon minut. Tillsätt vatten och vin. Låt blandningen småkoka.
  2. Skala räkorna och spara skalen. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna. Lägg i räkskalen och låt dem fräsa cirka 5 minuter tills de är genomvarma.
  3. När pannan är riktigt het: Ta pannan från plattan och fläkten, häll på ouzo och tänd spriten. Se till att ha utrymme för eldslågorna. Låt spriten brinna ut, ställ tillbaka pannan på plattan.
  4. Häll den kokande soppbasen över skalen, tillsätt salt, peppar och körvel. Låt småkoka cirka 10 minuter. Sila, häll tillbaka soppan i kastrullen.
  5. Tillsätt grädden. Hetta upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och lägg i räkorna. Garnera med löjrom och körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)