Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor
  • Tid 760 min

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

3.67 (3 betyg)

Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.

  • Tillagningstid 760 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 2.5 kg lutfisk
  • 3 tsk salt
Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
Chèvreärtor:
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 50 g chèvre
  • 100 g tärnad pancetta eller bacon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.

Sås

  1. 1

    Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.

Chèvreärtor

  1. 1

    Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.

  2. 2

    Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet. Servera med kokt potatis.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar