Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.
Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
2.5 kglutfisk
Sås:
1 msksmör
2 mskvetemjöl
8 dlstandardmjölk
1 mskgrovkornig senap
1 krmnymalen svartpeppar, efter smak
Chèvreärtor:
200 gfrysta gröna ärter
50 gchèvre
100 gtärnad pancetta eller bacon
Gör så här
Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.
Sås
Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Chèvreärtor
Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering
Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet.
Servera med kokt potatis.
Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.
Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.
Sås
Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Chèvreärtor
Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering
Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet.
Servera med kokt potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!