För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.

Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 kg lutfisk
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Chèvreärtor:
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 50 g chèvre
  • 100 g tärnad pancetta eller bacon

Gör så här

  1. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.

Sås

  1. Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.

Chèvreärtor

  1. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
  2. Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Laxpaj med potatis

(17)

Fisk med frasigt täcke

(87)

Ädelostbakad fisk

(15)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Fetaostbakad lax med zucchini

(40)

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

(116)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 kg lutfisk
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Chèvreärtor:
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 50 g chèvre
  • 100 g tärnad pancetta eller bacon

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.

Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.

Sås

  1. Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.

Chèvreärtor

  1. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
  2. Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Laxpaj med potatis

(17)

Fisk med frasigt täcke

(87)

Ädelostbakad fisk

(15)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Fetaostbakad lax med zucchini

(40)

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

(116)