Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.

Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 kg lutfisk
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Chèvreärtor:
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 50 g chèvre
  • 100 g tärnad pancetta eller bacon

Gör så här

  1. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.

Sås

  1. Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.

Chèvreärtor

  1. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
  2. Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(119)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 kg lutfisk
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • Chèvreärtor:
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 50 g chèvre
  • 100 g tärnad pancetta eller bacon

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Med fyllig sås och smakrika ärtor kommer lutfisken till sin rätt.

Tillagningstid: 12 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. Lägg fisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20-25 minuter. Ta upp den med en hålslev.

Sås

  1. Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda cirka 3 minuter. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.

Chèvreärtor

  1. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner osten.
  2. Knaperstek pancettan eller baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp lutfisken med senapssåsen och chèvreärtorna. Strö till sist över pancettan eller baconet. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(119)