Lövbiff med marinerade grönsaker

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Senapsmarinad och parmesankräm berikar denna biffrätt som du äter i ett italenskt vitt bröd.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 4 lövbiffar
  • 1 krm peppar
  • 4 portionsbröd, gärna ciabatta
  • 7 morötter, gärna primörer
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor eller haricots verts
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 bladselleri
  • 12 cocktailtomater
  • 30 g rucolasallad
  • Marinad:
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 4 msk olivolja
  • Parmesanostkräm:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och förväll morötter, sparris och ärtor. Spola i kallt vatten. Skiva champinjoner och bladselleri. Dela tomaterna.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och vänd ner grönsakerna och salladen.
  3. Blanda alla ingredienserna till ostkrämen. Dela ciabattabröden.
  4. Grilla eller stek lövbiffarna och bröden. Salta och peppra.
  5. Lägg upp köttet i bröden tillsammans med salladen och servera med parmesanostkrämen.

Servering

Parmesan och marinad ger mycket av karaktären åt den här vinvänliga maträtten. Champinjonerna gör maten ännu lättare att kombinera med vin och de flesta röda viner skulle faktiskt göra måltiden all heder.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kålpudding - klassiskt recept

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(12)

Blomkålssoppa med bacontopping

(9)

Brunchplåt

(33)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 4 lövbiffar
  • 1 krm peppar
  • 4 portionsbröd, gärna ciabatta
  • 7 morötter, gärna primörer
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor eller haricots verts
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 bladselleri
  • 12 cocktailtomater
  • 30 g rucolasallad
  • Marinad:
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 4 msk olivolja
  • Parmesanostkräm:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 krm svartpeppar

Lövbiff med marinerade grönsaker

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Senapsmarinad och parmesankräm berikar denna biffrätt som du äter i ett italenskt vitt bröd.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och förväll morötter, sparris och ärtor. Spola i kallt vatten. Skiva champinjoner och bladselleri. Dela tomaterna.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och vänd ner grönsakerna och salladen.
  3. Blanda alla ingredienserna till ostkrämen. Dela ciabattabröden.
  4. Grilla eller stek lövbiffarna och bröden. Salta och peppra.
  5. Lägg upp köttet i bröden tillsammans med salladen och servera med parmesanostkrämen.

Servering

Parmesan och marinad ger mycket av karaktären åt den här vinvänliga maträtten. Champinjonerna gör maten ännu lättare att kombinera med vin och de flesta röda viner skulle faktiskt göra måltiden all heder.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kålpudding - klassiskt recept

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(12)

Blomkålssoppa med bacontopping

(9)

Brunchplåt

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies