Lövbiff med ägg och pepparrot
  • Tid 30 min

Lövbiff med ägg och pepparrot

0 (0 betyg)

Lövbiff med rå äggula och färskriven pepparrot, serveras med ett härligt palsternacksmos.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, delade
  • 1 msk smör
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g färsk pepparrot, finriven
  • 4 äggulor
Mos
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatisstomp eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna ca 2 min per sida. Lägg upp på ett fat och krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Klicka i smör i stekpannan och stek lövbiffarna hastigt, ca 30 sek per sida. Salta och peppra.

  4. 4

    Servera köttet med riven pepparrot och rå äggula tillsammans med moset och de stekta tomaterna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar