Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås

4.16 (169 betyg)

Saftiga och goda frikadeller med pesto som kokas i smakrik tomatsås. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 70 g grön pesto
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 400 g blandfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 400 g spagetti
Till servering
  • 25 g finriven parmesan (1 dl)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla någon min. Blanda med färs, salt och peppar. Forma till runda frikadeller med blöta händer.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken. Häll i krossade tomater och vatten. Tillsätt citron, salt, peppar och honung.

  3. 3

    Lägg varsamt ner frikadellerna och ruska pannan lätt så de täcks av såsen. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  4. 4

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med nykokt pasta och finriven parmesan.

Pestofrikadeller - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

22 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristoffer

    Denna rätt tog sig in på min topp 10 lista av goda rätter. Extremt god!

  • Johanna

    Så gott! Råkade köpa pesto med tryffel men det var en lyckad variant. Kommer laga detta till både vardag o fest, med eller utan tryffeln!

  • Maria

    Goda. Och kanske världens godaste tomatsås till!

  • Lisa

    Supergott! Funkade toppen att köra vegfärs istället och addera lite extra olivolja.

Visa fler