Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

3.95 (40 betyg)

Saftig och smakrik laxpudding med potatis, fänkål och citron. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

  3. 3

    Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Magnus

    Lättlagat och mycket gott! Supergod brytning fänkål och citron. Nästa gång ska jag ta lite mer lax ;-)

  • Elisabeth

    Jättegott! Jag var skeptisk mot fänkålsfrön men måste erkänna att det blev mycket gott!

  • Monica

    Jag är inte överdrivet förtjust i fisk, men jag tyckte att det här var riktigt gott! Jag blev jätteförvånad när jag såg att några inte var så förtjusta i fänkålsfröna, för för mig blev det en helt perfekt balans med fänkål & citron som gjorde att laxen kändes fräsch & inte så ”fiskig”. Förmodligen den godaste fiskrätten jag har ätit. Funkar både till vardag & till fest skulle jag säga. 10 av 10!

  • Emilia

    Alldeles för mycket fänkål(vi gillar egentligen fänkål). Skippa fröna så funkar det säkert. Nu nästan oätligt :(

Visa fler