Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

3.57 (92 betyg)

Saftig och smakrik laxpudding med potatis, fänkål och citron. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

  3. 3

    Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Yvonne E

    super gott. Lagat flera gånger och verkligen uppskattat av alla. Ökat på med mer lax och fänkål

  • Foto-grafen

    @rafrom; Antingen kan man laga mat eller så kan man det inte. Ett recept är ju bara ett finger som visar riktningen, den riktiga matlagningen är upp till dig!

  • rafrom

    Kan jag inte rekommendera. Jag följde råden mer lax mindre potatis, det hjälpte inte. Inte ens katten åt.

  • Karin G

    Mycket god. Ska ta mindre potatis nästa gång. Kan säkert räcka med 500-600 g och mer citron.

Visa fler