Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

3.76 (74 betyg)

Saftig och smakrik laxpudding med potatis, fänkål och citron. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

  3. 3

    Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • rafrom

    Kan jag inte rekommendera. Jag följde råden mer lax mindre potatis, det hjälpte inte. Inte ens katten åt.

  • Karin G

    Mycket god. Ska ta mindre potatis nästa gång. Kan säkert räcka med 500-600 g och mer citron.

  • Magnus

    Lättlagat och mycket gott! Supergod brytning fänkål och citron. Nästa gång ska jag ta lite mer lax ;-)

  • Elisabeth

    Jättegott! Jag var skeptisk mot fänkålsfrön men måste erkänna att det blev mycket gott!

Visa fler