Löksås - bondsås

Löksås - bondsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten eller 1 dl + 1 dl öl
  • 2 dl grädde
  • 0.5 kött- eller grönsaksbuljongtärning eller 0,75 msk fond
  • peppar
  • kinesisk soja

Gör så här

  1. Skala och skiva löken fint. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull eller stekpanna. Strö sockret över löken. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Tillsätt buljong eller fond och småkoka ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och soja.

Servering

Servera till stekt fläsk, korv eller stekt salt sill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-13

Häll i standardmjölk istället och låt puttra tills det tjocknar och häll i mer mjölk. Till slut har man gräddig sås åt många såsälskare. Man kan sila bort lök om det är nån som vill ha klumpfritt.

Liknande recept

Spara recept

Okragryta med lök och tomat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Löksås - bondsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten eller 1 dl + 1 dl öl
  • 2 dl grädde
  • 0.5 kött- eller grönsaksbuljongtärning eller 0,75 msk fond
  • peppar
  • kinesisk soja

Löksås - bondsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken fint. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull eller stekpanna. Strö sockret över löken. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Tillsätt buljong eller fond och småkoka ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och soja.

Servering

Servera till stekt fläsk, korv eller stekt salt sill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-13

Häll i standardmjölk istället och låt puttra tills det tjocknar och häll i mer mjölk. Till slut har man gräddig sås åt många såsälskare. Man kan sila bort lök om det är nån som vill ha klumpfritt.

Liknande recept

Spara recept

Okragryta med lök och tomat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)