Lök- och morotspaj

Lök- och morotspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ha alltid en paj på buffén eller servera den med en fräsch grönsallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 skivad lök
  • 2 skivade morötter
  • 1 skivad palsternacka
  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 200 g blandad sallad

Gör så här

  1. Gör pajdegen, platta ut den till en fyrkant och låt den vila övertäckt i kylen ca 30 minuter. Koka lök och rotsaker 3-4 minuter i lite saltat vatten. Låt rinna av.
  2. Vispa sönder äggen. Blanda dem med keso, salt, peppar, lök och rotsaker. Bred ut fyllningen i en ugnssäker form. Strö över osten.
  3. Kavla ut pajdegen ganska tunt. Skär eller sporra ut den till remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en kant runt om. Pensla gärna med uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lök- och morotspaj
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Deg:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 skivad lök
  • 2 skivade morötter
  • 1 skivad palsternacka
  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 200 g blandad sallad

Lök- och morotspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ha alltid en paj på buffén eller servera den med en fräsch grönsallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör pajdegen, platta ut den till en fyrkant och låt den vila övertäckt i kylen ca 30 minuter. Koka lök och rotsaker 3-4 minuter i lite saltat vatten. Låt rinna av.
  2. Vispa sönder äggen. Blanda dem med keso, salt, peppar, lök och rotsaker. Bred ut fyllningen i en ugnssäker form. Strö över osten.
  3. Kavla ut pajdegen ganska tunt. Skär eller sporra ut den till remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en kant runt om. Pensla gärna med uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!