För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Söt sallad toppad med knapriga nötter.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g apelsiner
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 1 dl urkärnade dadlar eller svarta oliver
  • 2 msk pumpakärnor eller grovhackade valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 msk färsk mynta, eller efter smak

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita finns kvar och skär dem i skivor. Varva apelsiner, lök och delade dadlar eller oliver. Strö över pumpakärnor eller nötter och ringla över olivolja. Salta och mal över lite peppar. Garnera eventuellt med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Pepparrotssill

(2)

Kikärtsröra

(23)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Avokadochimichurri

(7)

Brysselkål med vitlök och citron

(175)

Citronsill med purjolök

(41)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g apelsiner
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 1 dl urkärnade dadlar eller svarta oliver
  • 2 msk pumpakärnor eller grovhackade valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 msk färsk mynta, eller efter smak

Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Söt sallad toppad med knapriga nötter.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita finns kvar och skär dem i skivor. Varva apelsiner, lök och delade dadlar eller oliver. Strö över pumpakärnor eller nötter och ringla över olivolja. Salta och mal över lite peppar. Garnera eventuellt med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Pepparrotssill

(2)

Kikärtsröra

(23)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Avokadochimichurri

(7)

Brysselkål med vitlök och citron

(175)

Citronsill med purjolök

(41)