Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 10 torkade aprikoser
  • 1.5 dl rostade nötter t ex hasselnötter el pistagenötter
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
  2. Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
  3. Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 10 torkade aprikoser
  • 1.5 dl rostade nötter t ex hasselnötter el pistagenötter
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
  2. Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
  3. Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)