Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies