Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Laxtaco

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Blomkåls- Jansson

(96)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Laxtaco

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Blomkåls- Jansson

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies