Ljummen kapris- och sardellvinägrett

Ljummen kapris- och sardellvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lyft salladen med en god dressing.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 10 små, finhackade sardellfiléer
  • 100 g kapris
  • 2 tärnade tomater

Gör så här

  1. Skär vitlöksklyftorna i åtta bitar och rosta varsamt i cirka hälften av oljan.
  2. När de blivit gyllenbruna, tillsätt sardeller och kapris, låt svalna något, cirka 15 minuter. Tillsätt tomaterna och resten av olivoljan.
  3. Det är viktigt att inte värma olivoljan för hårt utan bara ljumma den, detta för att bevara näringsämnen i den känsliga oljan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Ljummen kapris- och sardellvinägrett
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 10 små, finhackade sardellfiléer
  • 100 g kapris
  • 2 tärnade tomater

Ljummen kapris- och sardellvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lyft salladen med en god dressing.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär vitlöksklyftorna i åtta bitar och rosta varsamt i cirka hälften av oljan.
  2. När de blivit gyllenbruna, tillsätt sardeller och kapris, låt svalna något, cirka 15 minuter. Tillsätt tomaterna och resten av olivoljan.
  3. Det är viktigt att inte värma olivoljan för hårt utan bara ljumma den, detta för att bevara näringsämnen i den känsliga oljan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)