Linssallad med lax

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk cajunkrydda
  • 1 msk olja
  • Linssallad:
  • 2 dl torra gröna linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tunt strimlade blekselleri stjälkar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 50 g rucola
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.

Linssallad

  1. Blanda ihop linser med balsamvinäger och olivolja i en bunke. Lägg ner blekselleri, tomater och rucola. Smula ner fetaosten grovt.

Lax

  1. Skär laxen i kuber och blanda runt med cajunkrydda och salt i en skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxen runtom cirka 3 minuter. Laxen får gärna vara lite rå i mitten.
  2. Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med laxen.

Tips

Använd linser på burk om du vill spara lite tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jan josefson

2013-10-18

maten var god.jk.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-15

Du har helt rätt. Vi har tagit bort den därifrån.

Martina

2013-01-15

Det är säkert en jättegod rätt, men kanske inte ska finnas under rubriken "Världens godaste VEGOrätter".

Liknande recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk cajunkrydda
  • 1 msk olja
  • Linssallad:
  • 2 dl torra gröna linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tunt strimlade blekselleri stjälkar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 50 g rucola
  • 150 g fetaost

Linssallad med lax

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.

Linssallad

  1. Blanda ihop linser med balsamvinäger och olivolja i en bunke. Lägg ner blekselleri, tomater och rucola. Smula ner fetaosten grovt.

Lax

  1. Skär laxen i kuber och blanda runt med cajunkrydda och salt i en skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxen runtom cirka 3 minuter. Laxen får gärna vara lite rå i mitten.
  2. Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med laxen.

Tips

Använd linser på burk om du vill spara lite tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jan josefson

2013-10-18

maten var god.jk.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-15

Du har helt rätt. Vi har tagit bort den därifrån.

Martina

2013-01-15

Det är säkert en jättegod rätt, men kanske inte ska finnas under rubriken "Världens godaste VEGOrätter".

Liknande recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies