Linslasagne med fetaost

Linslasagne med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Perfekt vardagsmiddag! Vegetarisk lasagne med fetaost, linser, crème fraiche , tomatsås och färska pastaplattor. Så smakrik och god.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 7 dl tomatsås
  • 380 g kokta röda linser, avsköljda (1 frp bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplatta
  • 3 dl riven ost
  • svartpeppar
  • Till servering
  • rucola
  • pumpakärnor
  • Tomatsås (1,5 liter)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula fetaosten fint och rör ihop med crème fraiche och mjölk. Blanda tomatsås och linser.
  2. Varva tomatsåsen och fetaostblandningen med pastaplattorna i en passande ugnsform.
  3. Toppa med tomatsås och riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med rucola och pumpakärnor.

Tomatsås

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.

Tips

Den goda tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag. Det går också bra att använda färdig tomatsås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén

2022-01-01

Riktigt gott! Jag använde färdig tomatsås, kryddad och klart på studs. För mig blev detta 7 portioner, och jag kan varmt rekommendera detta recept.

Linslasagne med fetaost
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 7 dl tomatsås
  • 380 g kokta röda linser, avsköljda (1 frp bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplatta
  • 3 dl riven ost
  • svartpeppar
  • Till servering
  • rucola
  • pumpakärnor
  • Tomatsås (1,5 liter)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Linslasagne med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Perfekt vardagsmiddag! Vegetarisk lasagne med fetaost, linser, crème fraiche , tomatsås och färska pastaplattor. Så smakrik och god.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula fetaosten fint och rör ihop med crème fraiche och mjölk. Blanda tomatsås och linser.
  2. Varva tomatsåsen och fetaostblandningen med pastaplattorna i en passande ugnsform.
  3. Toppa med tomatsås och riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med rucola och pumpakärnor.

Tomatsås

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.

Tips

Den goda tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag. Det går också bra att använda färdig tomatsås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén

2022-01-01

Riktigt gott! Jag använde färdig tomatsås, kryddad och klart på studs. För mig blev detta 7 portioner, och jag kan varmt rekommendera detta recept.