Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 500 g linser, avrunna
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
  2. Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.

Wok:

  1. Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
  2. Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
  3. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-01-29

Lättsmält och gott!

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 500 g linser, avrunna
  • 0.5 tsk salt

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
  2. Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.

Wok:

  1. Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
  2. Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
  3. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-01-29

Lättsmält och gott!