Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

3 (4 betyg)

Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 500 g broccoli
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g linser, avrunna
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.

  2. 2

    Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.

Wok:

  1. 1

    Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.

  2. 2

    Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

  3. 3

    Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sven-Inge

    Lättsmält och gott!