
Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé
Betyg (1-5):
Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fläskytterfilé
- 1 msk olivolja
- 500 g broccoli
- 1 rödlök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 tsk chiliflakes
- 500 g linser, avrunna
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
- Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.
Wok:
- Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
- Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
- Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
Liknande recept
Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé
Betyg (1-5):
Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
- Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.
Wok:
- Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
- Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
- Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sven-Inge
2017-01-29
Lättsmält och gott!