Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 500 g linser, avrunna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
  2. Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.

Wok:

  1. Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
  2. Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
  3. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-01-29

Lättsmält och gott!

Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(46)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 500 g linser, avrunna

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Färgglad wok med broccoli, linser och fläskytterfilé.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om till fin stekyta.
  2. Lägg köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna en ugnstermometer, köttet är perfekt vid 65°.

Wok:

  1. Skär broccolin i mindre buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på hög värme ca 3 min.
  2. Skaka pannan då och då. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes och salt. Stek ytterligare någon minut. Vänd ner linserna och smaka av med salt. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.
  3. Skär köttet i tunna skivor och servera med woken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-01-29

Lättsmält och gott!

Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(46)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies