Limemarinerad lax

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lövtunna laxskivor med limesmak. Glöm inte att frysa in laxen innan tillagning!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 250 g fryst laxfilé
  • Limemarinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 lime, nypressad saft och halva mängden rivet skal
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk grovmalda vitpepparkorn
  • 2 msk hackad färsk basilika

Gör så här

  1. Ta fram laxen så att den blir nätt och jämnt tinad, då är den lättare att skära än om den får tina helt. Skär laxen i lövtunna skivor. Bred ut laxskivorna på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över. Täck över och ställ i kylskåp. Låt laxen marinera tills den ljusnat rakt igenom, cirka 30 minuter.
  3. Obs: laxen behöver ha varit fryst minst två dygn eftersom den inte tillagas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(31)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(5)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(2)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Pepparrotssill

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Krämig citrongrässill

(1)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 250 g fryst laxfilé
  • Limemarinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 lime, nypressad saft och halva mängden rivet skal
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk grovmalda vitpepparkorn
  • 2 msk hackad färsk basilika

Limemarinerad lax

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lövtunna laxskivor med limesmak. Glöm inte att frysa in laxen innan tillagning!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta fram laxen så att den blir nätt och jämnt tinad, då är den lättare att skära än om den får tina helt. Skär laxen i lövtunna skivor. Bred ut laxskivorna på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över. Täck över och ställ i kylskåp. Låt laxen marinera tills den ljusnat rakt igenom, cirka 30 minuter.
  3. Obs: laxen behöver ha varit fryst minst två dygn eftersom den inte tillagas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(31)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(5)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(2)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Pepparrotssill

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies