Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad
  • Tid 45 min + 1 tim att marinera
  • Ugn 225º

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

3.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 45 min + 1 tim att marinera
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk flingsalt
Sötpotatissallad:
  • 3 sötpotatisar (ca 800 g)
  • 2 msk kokosolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 passionsfrukter
  • 1 skivad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 gurka i bitar
  • 1 dl rostade solroskärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kycklingen med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och kokosolja. Marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg. Kycklingen är som saftigast vid en innertemperatur på 68°. Salta.

  2. 2

    Skala och tärna sötpotatisen. Vänd runt i kokosolja och sprid ut på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, passionsfrukt, chili och salt till en dressing, Vänd ner sötpotatis, tomat, gurka och strö över solroskärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Haka på trenden med kokosolja, annars funkar vanlig olivolja utmärkt!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Samielle

    Fruktansvärt gott! Men skippa kokosoljan, tror inte den som gjorde receptet tänkte på att kokosolja är fast i rumstemperatur :) använde olivolja och la dessutom i bladspenat i potatissalladen, supersmarrigt!

  • Christina Landström

    Det är lite svårt att marinera i kokosfett som inte är flytande! Skall man inte värma upp det till flytande konsistens först?