Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 1 tim att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Sötpotatissallad:
  • 3 sötpotatisar (ca 800 g)
  • 2 msk kokosolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 passionsfrukter
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 gurka i bitar
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och kokosolja. Marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg. Kycklingen är som saftigast vid en innertemperatur på 68°. Salta.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Vänd runt i kokosolja och sprid ut på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, passionsfrukt, chili och salt till en dressing, Vänd ner sötpotatis, tomat, gurka och strö över solroskärnor.

Tips

Sara tipsar: Haka på trenden med kokosolja, annars funkar vanlig olivolja utmärkt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Samielle

2015-12-14

Fruktansvärt gott! Men skippa kokosoljan, tror inte den som gjorde receptet tänkte på att kokosolja är fast i rumstemperatur :) använde olivolja och la dessutom i bladspenat i potatissalladen, supersmarrigt!

Christina Landström

2015-08-05

Det är lite svårt att marinera i kokosfett som inte är flytande! Skall man inte värma upp det till flytande konsistens först?

Liknande recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Röd currygryta med potatis

(18)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingspett med hummus

(6)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Sötpotatissallad:
  • 3 sötpotatisar (ca 800 g)
  • 2 msk kokosolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 passionsfrukter
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 gurka i bitar
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 0.5 tsk salt

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 1 tim att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och kokosolja. Marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg. Kycklingen är som saftigast vid en innertemperatur på 68°. Salta.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Vänd runt i kokosolja och sprid ut på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, passionsfrukt, chili och salt till en dressing, Vänd ner sötpotatis, tomat, gurka och strö över solroskärnor.

Tips

Sara tipsar: Haka på trenden med kokosolja, annars funkar vanlig olivolja utmärkt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Samielle

2015-12-14

Fruktansvärt gott! Men skippa kokosoljan, tror inte den som gjorde receptet tänkte på att kokosolja är fast i rumstemperatur :) använde olivolja och la dessutom i bladspenat i potatissalladen, supersmarrigt!

Christina Landström

2015-08-05

Det är lite svårt att marinera i kokosfett som inte är flytande! Skall man inte värma upp det till flytande konsistens först?

Liknande recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Röd currygryta med potatis

(18)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingspett med hummus

(6)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies