För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(39)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Karibisk köttgryta

(13)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(39)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Karibisk köttgryta

(13)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)