Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt oxfilé med dragonsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(108)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig köttgryta

Betyg
Betyg
(55)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt oxfilé med dragonsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(108)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig köttgryta

Betyg
Betyg
(55)