Lemoncurdpaj
  • Tid 30 min + tid att stelna

Lemoncurdpaj

3.5 (4 betyg)

Supersyrlig och supergod paj ur boken ”Green sweets & treats!"

  • Tillagningstid 30 min + tid att stelna
  • Ingredienser 12

Ingredienser

16 portioner
  • 4 dl sötmandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl torkade aprikoser
  • 1 msk kokosolja
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
Lemoncurd:
  • 8 dl kokosflingor
  • 3 dl honung
  • 2 dl smält kokosolja
  • juice och rivet skal från 6 citroner
  • 1 tsk gurkmeja
Garnering:
  • björnbär och blåbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa mandel och kokos i en matberedare.

  2. 2

    Tillsätt aprikoser, kokosolja, vanilj och salt och mixa till en massa. tryck ut massan i en pajform (24 cm i diameter).

Lemon curd

  1. 1

    Mixa kokosflingorna länge i en matberedare till en fuktig massa. det tar ett tag innan kokosen slås sönder och släpper ifrån sig oljan.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna och mixa så slätt som din mixer förmår.

  3. 3

    Bred ut fyllningen över pajbottnen. Låt stelna i kylen minst 2 timmar, gärna till dagen efter. ta fram en stund innan servering.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars

    Den ser jättegod ut men skriv gärna ut att citronskal från traditionellt odlade citroner inte rekommenderas att äta. Det är allmänt känt att citronskalen innehåller ohälsosamt höga nivåer av gifter. Och använd inte det här receptet i anslutning till reklam för icke kravodlade citroner! Skärpning Coop! :-)

  • Ewa

    Absolut jätteglad paj! Smaksätt lemoncurden försiktigt med honungen... Jag behövde långt i från 3 dl. Men det är ju tycke & smak och hur sura citronerna är ;)