Lemon curd

Betyg (1-5):
2.8 (10 betyg)

Används som marmelad, tårt- och pajfyllning och smaksättning i vispad grädde till frukt eller bär.

Tillagningstid: 20 minuter
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 citroner
  • 60 g smör eller margarin

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker i en liten kastrull. Pressa citronerna och rör ner saften. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Tag kastrullen från värmen och rör ner fettet. Låt krämen kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-01

Ca 1 dl pressad citronsaft. Häll på burk när den kallnat. Kan förvaras i kylskåp ca en vecka.

JeM

2013-01-31

Lemon time! Det blev bra. Jag använder vattenbad för att undvika kokning. Men hur mycket citronsaft ska det vara? Bättre med mått! Och när ska man hälla upp på burk? Instruktionerna kunde förbättras.

4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 citroner
  • 60 g smör eller margarin

Lemon curd

Betyg (1-5):
2.8 (10 betyg)

Används som marmelad, tårt- och pajfyllning och smaksättning i vispad grädde till frukt eller bär.

Tillagningstid: 20 minuter
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker i en liten kastrull. Pressa citronerna och rör ner saften. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Tag kastrullen från värmen och rör ner fettet. Låt krämen kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-01

Ca 1 dl pressad citronsaft. Häll på burk när den kallnat. Kan förvaras i kylskåp ca en vecka.

JeM

2013-01-31

Lemon time! Det blev bra. Jag använder vattenbad för att undvika kokning. Men hur mycket citronsaft ska det vara? Bättre med mått! Och när ska man hälla upp på burk? Instruktionerna kunde förbättras.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies