Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg (1-5):
3.59 (37 betyg)

Len och mild laxbiff med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 500 g laxfilé
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja
  • 150 g sugar snaps

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa eller vispa samman till en slät puré.
  2. Skär laxen i bitar, lägg i matberedare och tillsätt äggulor, salt och peppar. Mixa snabbt till en slät färs och tillsätt grädden under knivens gång.
  3. Häll ströbröd på en tallrik. Forma biffar av laxfärsen och vänd dem försiktigt i ströbrödet med hjälp av en stekspade. Stek på medelvärme i smör och olja, cirka 3 minuter på varje sida.
  4. Koka sugarsnaps hastigt i saltat vatten.

Tips

Spara ett par minuter och koka bönorna med potatisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2016-04-03

Mums:)

Per

2014-10-14

Ett litet tips för att förenkla brödningen: Forma wallenbergaren i handen och när du är nöjd med formen håller du den i ena handflatan medan du öser ströbrod (eller panko) över den. Vänd försiktigt över den i den andra handflatan och upprepa proceduren. Nu slipper man krånglet med att lägga ned och ta upp wallenbergaren i ströbrödet.

Hanna

2014-10-07

Jättegott! En favorit hemma hos oss :-)

Inge Peterson

2014-10-06

Bara lax blir inte bra. Ta minst hälften torsk (fryst/tinad) går bra och mixa till färs. Gör som till köttbullar eller pannbiff och blanda ströbrödet i färsen. Jag brukar blanda i ströbrödet tort och sedan krydda med salt och lite citronpeppar sedan ägg och vätska Låt svälla. Hackad gräslök är gott i . Inget ströbröd till stekning.

Maria Söderberg

2013-06-25

Goda! man ska nog ta lite mindre grädde för färsen blev lite lös. Håller också med Karin om att det var svårt att vända i ströbröd. Kanske inte ens behövs?

Karin

2013-01-14

Lite meckigt att vända i ströbrödet med jösses vad gott det blev !! =)

Ditt namn

2012-10-18

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Klassik laxburgare

(2)

Honey and mustard fisk i ugn

(7)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(10)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(7)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 500 g laxfilé
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja
  • 150 g sugar snaps

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg (1-5):
3.59 (37 betyg)

Len och mild laxbiff med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa eller vispa samman till en slät puré.
  2. Skär laxen i bitar, lägg i matberedare och tillsätt äggulor, salt och peppar. Mixa snabbt till en slät färs och tillsätt grädden under knivens gång.
  3. Häll ströbröd på en tallrik. Forma biffar av laxfärsen och vänd dem försiktigt i ströbrödet med hjälp av en stekspade. Stek på medelvärme i smör och olja, cirka 3 minuter på varje sida.
  4. Koka sugarsnaps hastigt i saltat vatten.

Tips

Spara ett par minuter och koka bönorna med potatisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2016-04-03

Mums:)

Per

2014-10-14

Ett litet tips för att förenkla brödningen: Forma wallenbergaren i handen och när du är nöjd med formen håller du den i ena handflatan medan du öser ströbrod (eller panko) över den. Vänd försiktigt över den i den andra handflatan och upprepa proceduren. Nu slipper man krånglet med att lägga ned och ta upp wallenbergaren i ströbrödet.

Hanna

2014-10-07

Jättegott! En favorit hemma hos oss :-)

Inge Peterson

2014-10-06

Bara lax blir inte bra. Ta minst hälften torsk (fryst/tinad) går bra och mixa till färs. Gör som till köttbullar eller pannbiff och blanda ströbrödet i färsen. Jag brukar blanda i ströbrödet tort och sedan krydda med salt och lite citronpeppar sedan ägg och vätska Låt svälla. Hackad gräslök är gott i . Inget ströbröd till stekning.

Maria Söderberg

2013-06-25

Goda! man ska nog ta lite mindre grädde för färsen blev lite lös. Håller också med Karin om att det var svårt att vända i ströbröd. Kanske inte ens behövs?

Karin

2013-01-14

Lite meckigt att vända i ströbrödet med jösses vad gott det blev !! =)

Ditt namn

2012-10-18

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Klassik laxburgare

(2)

Honey and mustard fisk i ugn

(7)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(10)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies