För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxtartar med gurka

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.

Tillagningstid: 20 min
20 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g Salmalax
  • 0.5 gurka, ca 20 cm
  • 1 syrligt äpple, t ex Granny Smith
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja, gärna Kikkoman
  • 1 msk vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk dijonsenap, gärna Grey Poupon
  • 2 krm tabasco
  • 2 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.
  2. Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Marinmarinerad lax

(6)

Sej i ugnen med krispig topping

(18)

Skaldjursmarmite

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Laxbakelse

(66)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 240 g Salmalax
  • 0.5 gurka, ca 20 cm
  • 1 syrligt äpple, t ex Granny Smith
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja, gärna Kikkoman
  • 1 msk vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk dijonsenap, gärna Grey Poupon
  • 2 krm tabasco
  • 2 lime, pressad saft
  • salt

Laxtartar med gurka

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.

Tillagningstid: 20 min
20 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.
  2. Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Marinmarinerad lax

(6)

Sej i ugnen med krispig topping

(18)

Skaldjursmarmite

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Laxbakelse

(66)