
Laxtartar med gurka
Betyg (1-5):
En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.
Tillagningstid: 20 min
20 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 240 g Salmalax
- 0.5 gurka, ca 20 cm
- 1 syrligt äpple, t ex Granny Smith
- 2 msk finskuren gräslök
- salt
- Dressing:
- 2 msk japansk soja, gärna Kikkoman
- 1 msk vatten
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk dijonsenap, gärna Grey Poupon
- 2 krm tabasco
- 2 lime, pressad saft
- salt
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.
- Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.
Liknande recept
Laxtartar med gurka
Betyg (1-5):
En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.
Tillagningstid: 20 min
20 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.
- Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!