Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Laxspett är perfekt som vardagsmiddag och barnen älskar det.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • Hasselbackare
  • 500 g potatis
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • Fetaostkräm
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 150 g fetaost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk olivolja
  • Till servering
  • 150 g sockerärter
  • 1 citron, i klyftor
  • 0.5 kruka basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och rödbetor. Lägg en potatis på en träslev och skär tunna snitt med vass kniv till slevens kant.
  2. Fortsätt med all potatis och rödbetorna. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Pensla snittytorna då och då med oljan i formen.
  3. Mixa basilikan med hälften av yoghurten till fin grön färg. Tillsätt resten av yoghurten och smula ner fetaosten. Smaka av med vitlök, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär laxen i tärningar och trä upp på spett. Salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Servera laxen med hasselbackare, fetaostkräm, sugarsnaps, citron och basilika.

Tips

Potatisen kan även göras utan snitt för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marija

2019-05-30

Underbart gott! Speciellt såsen, men det gick inte alls hem hos barnen tyvärr 😕 (3 och 7 år gamla).

Coop

2019-05-07

Hej Maria! Det beror mycket på vilken yoghurt man använder, även om fetthalten är densamma kan de ha olika lös konsistens. Ett alternativ är att byta yoghurten mot creme fraiche, men då får man inte riktigt samma syra i såsen. Ha en fin dag hälsar Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-04

Såsen blev väldigt rinnig hade önskat tjockare konsistens. Gott var det ändå!

anonym

2019-02-25

det var gott och smakrikt

Liknande recept

Krämig potatissallad med stekt lax

(10)

Snabb matjesgratäng

(0)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Barnens frasiga fiskfavorit

(79)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Kolja toppad med italiensk brödsallad i ugn

(4)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • Hasselbackare
  • 500 g potatis
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • Fetaostkräm
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 150 g fetaost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk olivolja
  • Till servering
  • 150 g sockerärter
  • 1 citron, i klyftor
  • 0.5 kruka basilikablad

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Laxspett är perfekt som vardagsmiddag och barnen älskar det.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och rödbetor. Lägg en potatis på en träslev och skär tunna snitt med vass kniv till slevens kant.
  2. Fortsätt med all potatis och rödbetorna. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Pensla snittytorna då och då med oljan i formen.
  3. Mixa basilikan med hälften av yoghurten till fin grön färg. Tillsätt resten av yoghurten och smula ner fetaosten. Smaka av med vitlök, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär laxen i tärningar och trä upp på spett. Salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Servera laxen med hasselbackare, fetaostkräm, sugarsnaps, citron och basilika.

Tips

Potatisen kan även göras utan snitt för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marija

2019-05-30

Underbart gott! Speciellt såsen, men det gick inte alls hem hos barnen tyvärr 😕 (3 och 7 år gamla).

Coop

2019-05-07

Hej Maria! Det beror mycket på vilken yoghurt man använder, även om fetthalten är densamma kan de ha olika lös konsistens. Ett alternativ är att byta yoghurten mot creme fraiche, men då får man inte riktigt samma syra i såsen. Ha en fin dag hälsar Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-04

Såsen blev väldigt rinnig hade önskat tjockare konsistens. Gott var det ändå!

anonym

2019-02-25

det var gott och smakrikt

Liknande recept

Krämig potatissallad med stekt lax

(10)

Snabb matjesgratäng

(0)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Barnens frasiga fiskfavorit

(79)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Kolja toppad med italiensk brödsallad i ugn

(4)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies