Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad

3.4 (20 betyg)

Trä lax och bacon på spett och grilla.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 sötpotatisar
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 125 g bacon
  • 3 rosmarinkvistar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Blomkålssallad:
  • 400 g blomkål
  • 1 hackad röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
Till servering:
  • 4 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Baka sötpotatisen i ugnen i 30 minuter i 200°. Dela potatisen om de är stora för att korta ner tiden.

  2. 2

    Trä laxbitar på grillspett och ringla baconskivor mellan laxbitarna. Stick in lite rosmarin med jämna mellanrum. Salta och peppra spetten och grilla dem ca 5 min.

Blomkålssallad

  1. 1

    Skiva blomkålsbuketterna så tunt det går och lägg dem i en bunke.

  2. 2

    Mixa chili, olja, vinäger och honung med stavmixer och blanda med blomkålen.

Till servering

  1. 1

    Servera sötpotatisen med en klick smör, laxspetten och blomkålssalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rulla in hela portionsbitarna av laxen med bacon.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vanja

    Mycket gott!